De nieuwe cd:

hout
+
steen

Niels over zijn tekeningen:
Voorkant. Verwijst naar Grondwaterpeil, waarin de vraag wordt opgeworpen of een vis oren heeft. De tekening laat twee zgn. otolieten zien, ook wel gehoorsteentjes geheten, uit het binnenoor van een vis. Daarmee kunnen vissen geluiden opvangen, en zich oriënteren. Elke vissoort heeft net andere otolieten. Mensen hebben ze trouwens ook.

Achterkant, linkerflap. Een doorlopende Möbiusband van water, verwijzend naar de beschouwing over doorgaan en/in diverse vormen van water in  Aankomstig.

Achterkant, rechterflap. Verwijst naar Omwegen, dat geïnspireerd is op schilderijen van Jheronimus Bosch. Nagetekend van de buitenkant van 'De Tuin der Lusten', waarop de wereld na de derde dag van de schepping is afgebeeld; aarde, water, hout en steen zijn er al, maar dieren nog niet, laat staan de mens.

Niels over nog meer tekeningen:
Rondom de titels van de nummers staan diverse instrumenten voor hout- en steenbewerking afgebeeld (en een mobiele telefoon, waarmee de meeste muziek is opgenomen.) De hoes, verder uitgevouwen. De buitenzijde leest opnieuw als “hout + steen”. De steen is in dit geval een geode uit Mexico, die ik ooit als jongetje heb gekocht in Giethoorn , als ik me goed herinner voor 5 gulden, een rib uit m’n lijf (de kristallen heb ik voor de tekening wel wat aangedikt...).

Binnenkant, linkerflap. Gezicht van een van de “voorouderbeelden” van Max Ernst, gezien in het Max Ernst Museum in de tijd dat ik met de tekeningen voor de cd bezig was. Op een of andere manier een verbeelding van de ‘pesterige’ geluiden aan het begin van Hebben. Binnenkant, rechterflap. Die is makkelijk: de roze saus uit koortsdrooM.

 

Niels over de schijf:
De tekening op de cd-schijf is uiteraard ook weer een combinatie van hout en steen. Als de cd zich in de hoes bevindt, is een ‘+’ te zien door het gat in het midden. Zowel de brokken en barsten van de rots als de doorlopende lijnen van de boomschors meen ik in de muziek te horen.

Sluit

© ZatIkMaarInHoogCatharijne | website: Het Wep